Gå til indhold
MG4 er bare den første europæiske MG baseret på den nye skalerbare MSP-platform. MG fortsætter sin vækststrategi med forventningen om en elektrisk modelportefølje på 10 modeller i 2025
MG4 er bare den første europæiske MG baseret på den nye skalerbare MSP-platform. MG fortsætter sin vækststrategi med forventningen om en elektrisk modelportefølje på 10 modeller i 2025

Pressemeddelelse -

MG4 Electric kunne i dag fejre sin europæiske premiere ved den digitale event, Drive EVolution – med priser fra kr. 284.999,-

Fredericia, den 13. september 2022 – Den helt nye kompakte, komplet eldrevne hatchback, MG4 Electric, markerer en ny milepæl i vækststrategien hos MG Motor. MG4 Electric er den første i en række af MG modeller, der er baseret på den intelligente nye MSP-platform (“Modular Scalable Platform”) fra moderselskabet SAIC Motor – det gør den til MG Motors vigtigste model til dato. Den kommer med imponerende kompakte mål, et enestående design, fremragende køreegenskaber, elektrisk effektivitet på højt niveau, innovative førerassistentsystemer og stor anvendelighed.

MG4 Electric lander i det vigtige C-segment i Danmark til oktober, og bilen introduceres i første omgang i udstyrsversionen, Luxury til kr. 284.999. Modellen er udstyret med et 64 kWh-batteri og en elmotor med en ydelse på 204 hk. Den elektrisk rækkevidde lyder på op til 435 km*.

”MG4 Electric markerer endnu en milepæl i MG Motors lange historie”, udtalte Xinyu Liu, som er CEO hos SAIC Motor Europe. ”Den udgør et intelligent alternativ for kunder, der gerne vil have noget ekstra. Den er den første bil, som er baseret på vores teknologisk avancerede og ekstremt fleksible MSP-platform, og den kombinerer imponerende elektriske præstationer, fremragende køreegenskaber og innovative assistentsystemer med nem betjening og et enestående dynamisk design.”

Iøjnefaldende sportsligt design

Det dynamiske design af MG4 Electric er resultatet af et globalt udviklingssamarbejde mellem SAIC Motor Design Center i Shanghai, Advanced Design Studio i London og Royal College of Art, som ligeledes har til huse i den engelske hovedstad. Med en længde på 4.287 mm, en bredde på 1.836 mm og en højde på kun 1.504 mm passer den 5-dørs hatchback perfekt ind i det konkurrenceprægede segment. Den lange akselafstand på 2.705 mm resulterer i attraktive proportioner og masser af plads i kabinen – selv til en familie bestående af fem personer. Bagagerumsvolumenen er på 350/1.165 l.

Iøjnefaldende forlygter og lodrette blinklys giver MG4 Electric en umiskendelig front, som fremhæves af 28 LED’er og seks lodrette striber i fiberoptik. Tre enheder til tågelys og nærlys er kombineret med LED-blinklys. Disse linjer videreføres helt hen til bilens bagende med avancerede LED-baglygter ved hjælp af det varierende design af de tilsvarende lyskanter. 172 LED’er og en lysstribe bagpå, som løber over hele bilens bredde, fremhæver yderligere designmæssige højdepunkter. Taget i kontrastfarve og den sofistikerede overgang til en dobbelt tagspoiler forlænger visuelt bilens linjer og forbedrer aerodynamikken.

Luftmodstandskoefficienten er imponerende 0,287 takket være den aktive anvendelse af køleluftindtag i frontskørtet. Når der er behov for mindre køleluft, lukkes luftindtaget, hvilket forbedrer de aerodynamiske præstationer med op til 30 % og øger rækkevidden med op til 10 %. De 17” aluminiumsfælge i Tomahawk-design fås i en tofarvet udgave – og er også aerodynamisk optimeret og reducerer energiforbruget i kombination med 215/55 R17-dæk med lav rullemodstand fra Continental. MG4 Electric vil kunne fås i følgende farver: Pebble Black, Dover White, Medal Silver, Andes Grey, Diamond Red, Brighton Blue og Fizzy Orange. Uanset farve, er tag, sidespejle, skørter og vinduesrammer sorte. Det vil sige, at den sorte model, er den eneste ensfarvede variant.

Den generøse kabine i MG4 Electric er bevidst minimalistisk designet med vægt på vigtige principper om enkelthed, teknologi og kvalitet. Kabinen optimerer den tilgængelige plads med lys, elegante instrumentpaneler og betjeningselementer samt interiørmaterialer i høj kvalitet og en omhyggelig finish. Midterkonsollens flydende design skaber mere plads og integrerer nyttige funktioner som f.eks. opbevaring til en smartphone og trådløs opladning. Det dobbelt-egede rat kan indstilles i højden og længden. Rattet er i læderfinish og med varme ligesom begge forsæder. Desuden er førersædet med 6-vejs elektrisk indstilling.

Det tyndeste batteri i klassen og fremragende elektriske præstationer

Det innovative ”ONE PACK”-batteri danner grundlag for MG4 Electric-modellens dynamiske visuelle fremtoning. Battericellernes vandrette placering giver batteriet en højde på bare 110 mm, hvilket gør det til et af de tyndeste batterier i klassen – det er f.eks. smallere end en coladåse – og giver optimal loftshøjde. Batteriet er en del af MSP-platformen til batterielektriske biler, som er udviklet af moderselskabet SAIC Motor. Den intelligente og modulopbyggede konstruktion giver en lang række fordele, når det gælder fleksibilitet, pladsudnyttelse, sikkerhed og køreoplevelse. Konstruktionen er skalerbar og passer til akselafstande mellem 2.650-3.100 mm. Det giver mulighed for at designe forskellige karrosserikomponenter til forskellige segmenter på samme platform – fra hatchback- og sedanmodeller til SUV’er, varebiler og endda sportsvogne.

MG4 Electric er mærkets første bil i Europa, som er bygget på MSP-platformen, og den introduceres med et 64 kWh-batteri og en 204 hk-motor, som trækker baghjulene. Modellen har et maksimalt drejningsmoment på 250 Nm, den klarer sprinten fra 0-100 km/h på 7,9 sek. og har en tophastighed på 160 km/t. Rækkevidden er på 435 km* i henhold til WLTP. En 11 kW-oplader (AC) er standard. Desuden kan batteriet lynoplades (DC) fra 10-80 % på 35 min. med op til 135 kW – det giver en ekstra rækkevidde på ca. 300 km på 32 min.

Fremragende køreegenskaber og optimal balance

Med hækmotoren og baghjulstrækket samt en afbalanceret vægtfordeling på 50:50 byder MG4 Electric på enestående køreegenskaber. MG Motor anvender et MacPherson-forhjulsophæng på MG4 Electric og et avanceret femleddet separat hjulophæng på bagakslen. I kombination med elektrisk servostyring med dobbelt tandhjulsdrev fra Bosch, som hurtigt og præcist tilpasser styrekraften til bilens hastighed i realtid – fra let ved lav hastighed til tungere ved højere hastighed – og tre konfigurerbare indstillinger (Light, Standard, Sport), giver undervognen direkte og stabile køreegenskaber. Ved bykørsel er MG4 Electric særdeles adræt og nem at manøvrere takket være en vendediameter på kun 10,6 m. Continental-bremsesystemet med fire skivebremser, som kan tilpasses i tre indstillinger (Comfort, Normal og Sport), sikrer også fremragende bremseegenskaber. Bremselængden ved 100 km/h er under 37 m. Elmotoren kan også bremse MG4 Electric og genindvinde energi på forskellige niveauer.

MG Pilot med adaptiv fartpilot og afstandsregulering, kø-assistent og vognbaneassistent som standardudstyr

MG4 Electric er udstyret med en række avancerede førerassistent- og sikkerhedssystemer. Foruden Advarsel om frontkollision (FCW) og automatisk nødopbremsning (AEB) har den adaptiv fartpilot (ACC), kø-assistent (TJA), vognbaneadvarsel (LDW) og vognbaneassistent (LKA) som standardudstyr – alt sammen under betegnelsen MG Pilot, som også giver en vis grad af autonom kørsel. Udstyret omfatter desuden Intelligent fjernlysassistent (IHC) og hastighedsadvarsel (SAS) med vejskiltegenkendelse. I MG4 Electric Luxury omfatter MG Pilot også advarsel om biler i den blinde vinkel (BSD) og vognbaneskifteassistent (LCA). Desuden advarer bilen om tværgående trafik bag bilen takket være Rear Cross Traffic Alert (RCTA) og om trafik, der nærmer sig, når bilens døre åbnes, takket være Advarsel om åben dør. Advarsel om usikker kørsel (UDW) understøttes også af et kamera i kabinen. Et 360-graders kamera viser føreren omgivelserne hele vejen rundt om MG4 Electric på displayet i kabinen.

Højt niveau af anvendelighed i dagligdagen og moderne opkobling

MG4 Electric er særdeles anvendelig med masser af plads til fem personer og mange opbevaringsmuligheder. En ekstra varmepumpe gør airconditionanlægget endnu mere effektivt. Bilens batteri kan endda fungere som mobil strømforsyning (”Vehicle-to-Load”) og levere strøm til eksterne apparater som elcykler, smartphones og computere ved hjælp af et adapterkabel (tilkøb). MG4 Electric har en 7” digital instrumentenhed med vigtige informationer og en flydende 10,25” infotainmentskærm. Den kan bruges til betjening af MG iSMART-opkoblingssystemet, som også giver mulighed for opkobling af smartphones via Apple CarPlay og Android Auto, og betjening af bilens køreprofiler, aircondition og styring af opladning. Køreindstillingerne vælges elektronisk via en drejekontakt på den flydende midterkonsol. MG iSMART omfatter også et navigationssystem med rutevisning i realtid og onlinesupport. Systemet omfatter stemmebetjening og fjernbetjening af en lang række funktioner i bilen via iSMART-appen.

MG Motor vil efter planen udvide sin modelportefølje til 10 modeller frem mod 2025

MG Motor vil fortsætte sin vækststrategi efter lanceringen af MG4 Electric. ”Introduktionen af den nyeste MG4 Electric er vores vigtigste model indtil videre. Og der kommer mere”, udtaler Xinyu Liu. ”MG Motor vil gøre intelligente mobilitetsløsninger tilgængelige for alle med prismæssigt overkommelige, men veludstyrede biler af høj kvalitet med fokus på en fremragende køreoplevelse. Vi har dedikeret vores arbejde til at gøre attraktive biler tilgængelige. Frem mod 2025 vil mærkets modelportefølje vokse til 10 modeller, der opfylder kundernes behov i forskellige segmenter – fra mikrobiler til sportsvogne. MG er klar til at tilbyde sine kunder flere spændende modeller og de nyeste teknologier.”

Tekniske data

5-dørs hatchback, Monocoque-karrosseristruktur

Længde/bredde/højde 4.287 mm / 2.060 mm (inkl. sidespejle) / 1.504 mm

Akselafstand 2.705 mm

Sporvidde, for/bag 1.550 mm / 1.551 mm

Egenvægt 1.685 kg

Totalvægt 2.133 kg

Nyttelast 448 kg

Anhængervægt 500 kg

Bagagerumskapacitet 350/1.165 l

Læssehøjde 692 mm

Maks. elektrisk ydelse 204 hk (ved 7.000 omdr./min.)

Drejningsmoment 250 Nm (1.000-3.500 omdr./min.)

Batteritype nikkel-kobolt-mangan-batteri, 104 individuelle celler, 6 moduler

Energi, brutto/netto 64 kWh

Acceleration 0-50 km/h: 3,5 sek. / 0-100 km/h: 7,9 sek.

Tophastighed 160 km/t (elektronisk begrænset)

Rækkevidde WLTP* 435 km

Strømforbrug ved blandet kørsel 166 Wh/km

CO2-emissioner 0 g/km

Opladningseffekt (DC) 135 kW

Opladningseffekt (AC) 11 kW

Priser

Luxury Modellen: 284.999,-

Farvetillæg: 4.800,- (hvid med sort tag er uden farvetillæg)

Tofarvet interiør: 4.800,-

* Denne bil er blevet typegodkendt udelukkende i henhold til World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), som er en ny testprocedure til måling af brændstofforbrug og CO2-emissioner. De strengere testbetingelser i WLTP har til hensigt at give mere realistiske værdier for brændstofforbrug og CO2-emissioner. WLTP erstatter den hidtidige NEDC-testprocedure den 1. september 2018. Der er ingen værdier for brændstofforbrug og CO2-emissioner i henhold til NEDC til denne bil. På baggrund af anbefalinger fra German Federal Ministry for Economic Affairs and Energy fra den 1. januar 2021, og som information har vi udspecificeret de målte værdier for brændstofforbrug og CO2-emissioner for denne bil på grundlag af den nye WLTP-testcyklus. Man skal dog være opmærksom på, at disse værdier ikke kan bruges til sammenligning med værdier for andre biler, som er målt ved hjælp af den hidtidige NEDC-testcyklus.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

MG har været forud for sin tid, lige siden bilproducenten begyndte i Morris Garages i 1924. Nu kan en ny generation af kunder vælge en bil fra dette ikoniske mærke. Med et nyt design, elektriske drivlinjer og klar til fremtiden - MG gør elektrisk kørsel tilgængelig for alle.

Den eksisterende succes med den 100 % elektriske ZS EV samt EHS Plug-in Hybrid og annonceringen af flere bæredygtige bilmodeller hen over de næste par år viser med al tydelighed MG's helhjertede og dedikerede tilgang til elektrisk mobilitet. MG er designet med europæiske bilister for øje, og mærket tilbyder bæredygtige, smarte, funktionelle og attraktivt prissatte biler. MG udvikles i virksomhedens designafdelinger i Shanghai i samarbejde med vores avancerede designafdeling i London. MG produceres i Kina og fås allerede i en lang række europæiske lande

MGs modelprogram er enkelt med kun et par varianter pr. model. I stedet for en lang liste af ekstraudstyr, er modellerne som standard veludstyret. Relanceringen af MG i Danmark er baseret på online salg og med prøvekørsel og udlevering fra 6 MG Brand Stores i hhv. Aalborg, Viby, Odense, Roskilde, Valby og København. Besøg MG online på www.mgmotors.dk

Kontakt

Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Direktør/CEO +45 3061 1161
Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR- & Event koordinator +45 3091 2544
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

MG Motor - Recharge yourself

MG har været forud for sin tid, lige siden bilproducenten begyndte i Morris Garages i 1924. Nu kan en ny generation af kunder vælge en bil fra dette ikoniske mærke. Med et nyt design, elektriske drivlinjer og klar til fremtiden - MG gør elektrisk kørsel tilgængelig for alle.
Den eksisterende succes med den 100 % elektriske ZS EV samt EHS Plug-in Hybrid og annonceringen af flere bæredygtige bilmodeller hen over de næste par år viser med al tydelighed MG's helhjertede og dedikerede tilgang til elektrisk mobilitet. MG er designet med europæiske bilister for øje, og mærket tilbyder bæredygtige, smarte, funktionelle og attraktivt prissatte biler. MG udvikles i virksomhedens designafdelinger i Shanghai i samarbejde med vores avancerede designafdeling i London. MG produceres i Kina og fås allerede i en lang række europæiske lande
MGs modelprogram er enkelt med kun et par varianter pr. model. I stedet for en lang liste af ekstraudstyr, er modellerne som standard veludstyret. Relanceringen af MG i Danmark er baseret på online salg og med prøvekørsel og udlevering fra 6 MG Brand Stores i hhv. Aalborg, Viby, Odense, Roskilde, Valby og København. Besøg MG online på www.mgmotors.dk

MG Motor Danmark A/S
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark