Gå til indhold
Konceptbilen med navnet, EXE181 er udviklet af SAIC's UK Design Centre, og har til formål at hædre MG's gennembrud inden for performance og effektivitet
Konceptbilen med navnet, EXE181 er udviklet af SAIC's UK Design Centre, og har til formål at hædre MG's gennembrud inden for performance og effektivitet

Pressemeddelelse -

MG præsenterer nyt koncept som skal hylde den legendariske MG EX181

Fredericia, den 25. april 2024 - Carl Gotham, direktør for SAIC Design London Advanced kunne tidligere i dag løfte sløret for en ny konceptbil fra MG, EXE181 på Beijing International Auto Show. Konceptbilen skal fejre et århundrede med MG's innovative ånd.

Gennem MG's hundredeårige historie har man altid prioriteret performance, lige fra mærkets tidlige succes på racerbaner med at sætte hastighedsrekorder i 1920'erne og 30'erne, til at definere Roadsteren i 50'erne og 60'erne og inspirere til innovation med den nutidige fuldt elektriske roadster, Cyberster på århundredets tur fra London til Shanghai.

MGs nye konceptbil hylder den legendariske EX181, som er over 65 år gammel og i øjeblikket har til huse i British Motor Museum. Det ikoniske køretøj blev kendt for i 1959 at sætte en hastighedsrekord på 410,5 km/t, der holdt stand indtil 2014, da rekorden blev overgået af Bugatti.

Den nye konceptbil, EXE181, er udviklet af SAIC's UK Design Centre, og har til formål at hædre MG's gennembrud inden for performance og effektivitet. Den visualiserer samtidig mærkets passion for sport, innovativ ånd og den ubarmhjertige jagt på drømme.

EXE181's design er sofistikeret enkelt. Den er konstrueret med det specifikke formål at krydse grænser, og sigter efter en tophastighed på 415 km/t. EXE181 arver ikke kun den originale models navn, men hylder også dens effektivitet, med en realiseret luftmodstandskoefficient på 0,181, hvilket understreger MG's forpligtelse til at redefinere begrebet, hastighed i den elektriske æra. Denne ambition katapulterer EXE181 til eliten "Sub-1 second 0-100 km/t Club", der bygger bro mellem MG's historie og løftet om en fremtid, hvor innovation og hastighed mødes.

EXE181 arver også sin historiske models design, med aerodynamiske former - dels for at reducere modstand og forbedre effektiviteten og den aerodynamiske ydeevne samtidig med, at den kombinerer æstetik med funktionalitet for at vise MG's engagement i innovation.

Denne konceptbil, der fejrer MG's 100-års jubilæum, er udstyret med et nyt højtydende tre-elektrisk system under sit elegante ydre, med et centralt monteret semi-solid-state batteri og højhastigheds elektrisk motor, der repræsenterer MG's utrættelige jagt på banebrydende teknologi.

Ligesom EX181 åbner modellens forreste cockpit helt fremad. Den indvendige struktur er let og kompakt, hvilket afspejler formålet designet til en balance mellem performance og mekanikkens unikke æstetik. Sæderne hylder det originale britiske TARTAN-design.

EXE181 har et unikt infotainment-design inspireret af et flycockpit, udstyret med et strømlinet ratdisplay og head-up-display for at forbedre fokus og køreoplevelse. Dette afspejler MG's vision om at blande traditionel køreglæde med moderne digital interaktion.

Forbindelsen mellem EXE181 og EX181 demonstrerer MG's kerneværdier. Den kombinerer den nyeste teknologi og design, mens den inkarnerer mærkets historiske arv. MG fortsætter med at lede innovation ved at respektere fortiden og bevæge sig ind i fremtiden.

Den elektriske superbil har sin globale debut på Beijing Auto Show fra den 25. april til den 4. maj. Herefter forventes den at optræde på Goodwood Festival of Speed i juli 2024.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Om MG

MGs historie går tilbage til 1924 og er det ikoniske britiske bilmærke, der er berømt for at bygge sporty, spændende og prisvenlige biler, som er sjove at køre. Fra den originale MG 14/28 Super Sports-bil, designet af den legendariske Cecil Kimber, til den fuldt elektriske MG4 Electric i dag, har MG altid været innovativ, radikal og sjov at køre!

I dag er MG et af de hurtigst voksende elbilmærker i Danmark, der tilbyder et bredt udvalg af praktiske og prisvenlige modeller. Designet i Marylebone, London, og fremstillet på avancerede fabrikker i flere lande, er nutidens MG'ere praktiske, rummelige, spækket med teknologi og perfekte til en moderne livsstil.

Alle nye MG'er er bygget med komponenter i verdensklasse og er understøttet af en omfattende 7-års fabriksgaranti.

For flere detaljer om MG eller for at finde din nærmeste forhandler, besøg www.mgmotors.dk

Kontakt

Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Direktør/CEO +45 3061 1161
Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR- & Event koordinator +45 3091 2544
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

MG Motor - Recharge yourself

MG har været forud for sin tid, lige siden bilproducenten begyndte i Morris Garages i 1924. Nu kan en ny generation af kunder vælge en bil fra dette ikoniske mærke. Med et nyt design, elektriske drivlinjer og klar til fremtiden - MG gør elektrisk kørsel tilgængelig for alle.
Den eksisterende succes med den 100 % elektriske ZS EV samt EHS Plug-in Hybrid og annonceringen af flere bæredygtige bilmodeller hen over de næste par år viser med al tydelighed MG's helhjertede og dedikerede tilgang til elektrisk mobilitet. MG er designet med europæiske bilister for øje, og mærket tilbyder bæredygtige, smarte, funktionelle og attraktivt prissatte biler. MG udvikles i virksomhedens designafdelinger i Shanghai i samarbejde med vores avancerede designafdeling i London. MG produceres i Kina og fås allerede i en lang række europæiske lande
MGs modelprogram er enkelt med kun et par varianter pr. model. I stedet for en lang liste af ekstraudstyr, er modellerne som standard veludstyret. Relanceringen af MG i Danmark er baseret på online salg og med prøvekørsel og udlevering fra 6 MG Brand Stores i hhv. Aalborg, Viby, Odense, Roskilde, Valby og København. Besøg MG online på www.mgmotors.dk

MG Motor Danmark A/S
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark