Gå til indhold
Den 51-årige slovak bliver ny Vice President for SAIC Motors Global Design Center
Den 51-årige slovak bliver ny Vice President for SAIC Motors Global Design Center

Pressemeddelelse -

Jozef Kabaň – ny chefdesigner for fremtidige MG modeller

Fredericia, den 24. april 2024 – Den internationalt anerkendte designer af emotionelle bilmodeller: Jozef Kabaň skal være ansvarlig for designsproget i fremtidige MG-modeller. Den tidligere chefdesigner af højprofilerede bilmærker som Audi, Škoda, BMW, Rolls-Royce og Volkswagen er ansat som Vice President for SAIC Motor Global Design Center. Kabaň står for forskellige moderne og højt respekterede bildesigns, såsom Škoda VisionC, der gik forud for mærkets nuværende designsprog i marts 2014. Kabaň implementerede det i adskillige Škoda-produktionsmodeller, men spillede også en nøglerolle i designet af Bugatti Veyron.

Den 51-årige slovak begyndte sin karriere som designer hos Volkswagen og flyttede derefter til Audi, hvor han blev forfremmet til chef for eksteriørdesign i 2007. Fra 2008 påtog han sig en lignende rolle hos Škoda og stod som ansvarlig designer for ændringen til mærkets nuværende designsprog. I 2017 flyttede han til BMW, hvor han fra 2019 overtog ledelsen af design for Rolls-Royce datterselskab. I januar 2020 vendte Kabaň tilbage til Volkswagen og udviklede blandt andet designet af ID. Buzz, hvormed det lykkedes ham at omdanne en klassiker til en ny model med et nyt moderne udtryk i en ny æra for elektrisk mobilitet.

MG-mærket står over for en lignende transformation i sit 100-års jubilæumsår. Inden 2030 planlægger MG Motors moderselskab, SAIC Motor at lancere omkring 30 nye, rent elektriske modeller fra forskellige mærker på markedet - herunder adskillige MG modeller såsom den nye MG Cyberster, som kommer til salg i Europa i løbet af efteråret i år.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Om MG

MGs historie går tilbage til 1924 og er det ikoniske britiske bilmærke, der er berømt for at bygge sporty, spændende og prisvenlige biler, som er sjove at køre. Fra den originale MG 14/28 Super Sports-bil, designet af den legendariske Cecil Kimber, til den fuldt elektriske MG4 Electric i dag, har MG altid været innovativ, radikal og sjov at køre!

I dag er MG et af de hurtigst voksende elbilmærker i Danmark, der tilbyder et bredt udvalg af praktiske og prisvenlige modeller. Designet i Marylebone, London, og fremstillet på avancerede fabrikker i flere lande, er nutidens MG'ere praktiske, rummelige, spækket med teknologi og perfekte til en moderne livsstil.

Alle nye MG'er er bygget med komponenter i verdensklasse og er understøttet af en omfattende 7-års fabriksgaranti.

For flere detaljer om MG eller for at finde din nærmeste forhandler, besøg www.mgmotors.dk

Kontakt

Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Direktør/CEO +45 3061 1161
Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR- & Event koordinator +45 3091 2544
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

MG Motor - Recharge yourself

MG har været forud for sin tid, lige siden bilproducenten begyndte i Morris Garages i 1924. Nu kan en ny generation af kunder vælge en bil fra dette ikoniske mærke. Med et nyt design, elektriske drivlinjer og klar til fremtiden - MG gør elektrisk kørsel tilgængelig for alle.
Den eksisterende succes med den 100 % elektriske ZS EV samt EHS Plug-in Hybrid og annonceringen af flere bæredygtige bilmodeller hen over de næste par år viser med al tydelighed MG's helhjertede og dedikerede tilgang til elektrisk mobilitet. MG er designet med europæiske bilister for øje, og mærket tilbyder bæredygtige, smarte, funktionelle og attraktivt prissatte biler. MG udvikles i virksomhedens designafdelinger i Shanghai i samarbejde med vores avancerede designafdeling i London. MG produceres i Kina og fås allerede i en lang række europæiske lande
MGs modelprogram er enkelt med kun et par varianter pr. model. I stedet for en lang liste af ekstraudstyr, er modellerne som standard veludstyret. Relanceringen af MG i Danmark er baseret på online salg og med prøvekørsel og udlevering fra 6 MG Brand Stores i hhv. Aalborg, Viby, Odense, Roskilde, Valby og København. Besøg MG online på www.mgmotors.dk

MG Motor Danmark A/S
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark