Gå til indhold
MG ZS EV har fået markant længere rækkevidde på op til 440 km og bedre præstationer, hvilket resulterer i endnu mere komfort og køreglæde
MG ZS EV har fået markant længere rækkevidde på op til 440 km og bedre præstationer, hvilket resulterer i endnu mere komfort og køreglæde

Pressemeddelelse -

Den nye MG ZS EV: nyt design, længere rækkevidde og endnu mere teknologi

Fredericia, den 14. oktober 2021 – Siden MG Motor Europe startede sine aktiviteter i oktober 2019 med en ambition om at gøre elektrisk mobilitet tilgængelig for de europæiske bilister, har mærket gjort stort indtryk med MG ZS EV. MG’s første model på det europæiske fastland vakte straks røre på elbilmarkedet, som den første reelt økonomisk overkommelige komplet eldrevne SUV i B-segmentet. Alligevel har ingeniørerne fundet plads til forbedring og har på mange områder fornyet MG ZS EV. Den nye ZS EV kommer ud til MG Brand Stores inden udgangen af november måned, og prisen starter fra kr. 274.999,-. Kunderne kan fortsat vælge mellem to udstyrsvarianter, men med en markant længere rækkevidde på op til 440 km og bedre præstationer, hvilket resulterer i endnu mere komfort og køreglæde.

På grund af bilens roste design, det høje sikkerhedsniveau, anvendeligheden og den fornuftige prissætning fik MG ZS EV en flyvende start ved markedsintroduktionen i Europa i slutningen af 2019. Det er ikke uden grund, at ZS EV i sit første år på markedet allerede har glædet over 15.000 kunder, hvilket bragte modellen til topplaceringer i Storbritannien, Norge, Sverige, Holland og Frankrig.

Desuden var MG ZS EV den allerførste komplet eldrevne SUV i B-segmentet til at blive belønnet for sin fremragende sikkerhed med fem stjerner i Euro NCAP-testen. Det betyder, at bilen klarer sig godt inden for alle aspekter og som standard er udstyret med et omfattende udvalg af førerassistentsystemer (ADAS), der samlet benævnes MG Pilot. Desuden blev ZS EV kåret som vinder i kategorien ”Electric” i forbindelse med afstemningen om Årets familiebil 2021, som blev lanceret af Flemish Automobile Association (VAB) i Belgien.

Det er nogle resultater, som vi kan være stolte af, men det betyder ikke, at MG ingeniørerne sidder på hænderne. Kun 2 år efter lanceringen af MG ZS EV præsenterer mærket sin grundigt faceliftede version.

Intelligent elektrisk design
Fra bagende til forende og i alle detaljer nytænker den nye MG ZS EV, hvordan en kompakt urban SUV kan være. Den er særdeles iøjnefaldende og karakteriseres af den nydesignede front uden kølergrill, som udstråler urban selvsikkerhed. De nye ”Silverstone”-forlygter består af 21 LED’er, hvilket giver et markant moderne look. Og bagpå giver de nydesignede ”Phantom”-LED-baglygter bilen et dristigt og markant udtryk. Bag kølergrillen er den opdaterede opladningstilslutning blevet nydesignet, så du har nemmere adgang til den med en fjederklap, som åbner til siden.

I den fornyede og moderniserede kabine fanges opmærksomheden af instrumentpanelet med en finish i kulfiberlook og en touchskærm til betjening af MG iSMART-opkoblingssystemet. Og du vil også lægge mærke til den komplet digitale og futuristisk udseende 7” virtuelle instrumentenhed, som viser en lang række informationer. Af andre nye features kan nævnes den trådløse telefonoplader, midterarmlæn i bag, tonede ruder og klimaanlæg inklusive luftdyser i bag og et PM2,5-filter.

Long Range-batteri
En stor forbedring i forhold til den nuværende MG ZS EV er batteripakken. SUV’en kan nu fås i Long Range-versionen med et 69,9 kWh-batteri, som giver en rækkevidde på 440 km (WLTP), hvor den nuværende ZS EV med 44,5 kWh-batteri har en rækkevidde på 263 km. På et senere tidspunkt vil ZS EV også blive tilbudt som Standard Range-version med et 50,3 kWh-batteri og en rækkevidde på 320 km (WLTP).

På Long Range-versionen trækkes forhjulene af en elmotor med en ydelse på 156 hk (115 kW). Den har et maksimalt drejningsmoment på 280 Nm. Dermed leverer MG ZS EV attraktive præstationer med en acceleration fra 0-50 km/h på 3,6 sek. og fra 0-100 km/h på 8,6 sek.

Helt perfekt og lige ved hånden – foran gearvælgeren med drejekontakt i midterkonsollen, som er konstrueret til at levere perfekt raffinement under alle kørselsforhold, er der tre knapper til valg af den foretrukne køreindstilling – Eco, Normal og Sport, hvormed bilen kan tilpasses fuldt ud til førerens ønsker.

Den nye Long Range-version er udstyret med en 3-faset 11 kW-oplader i bilen som standardudstyr, så kunderne kan nyde godt af meget kortere ladetider ved AC ladning. Den udgående ZS EV har en 6,6 kW-oplader i bilen. Den nye ZS EV kan lynoplades (DC) med en kapacitet på op til 92 kW. Så tager det kun 40 min. at oplade batteriet fra 5 % - 80 %.

Funktion og anvendelighed

De funktionelle egenskaber (Utility) er tænkt ind i alle detaljer af MG ZS EV. Med den generøse anhængervægt på 500 kg kan bilen transportere op til fem personer og deres bagage. Og med de praktiske tagrælinger kan du medbringe op til 75 kg bagage i en tagboks. Bagest byder det let tilgængelige bagagerum på en volumen på 448 l, som kan forøges til 1.166 l, når 40:60-splitbagsædet lægges ned.

Den nye MG ZS EV er også udstyret med et meget anvendeligt V2L-system (Vehicle-to-Load) som standard. Ved tilkøb af et V2L kabel med et Type 2-stik, som passer til bilens ladestik, og i den anden ende har det en række med husholdningsstik, bliver det muligt at bruge bilens batteri som strømforsyning til et eksternt elektrisk system. V2L-systemet har en maksimal kapacitet på op til 2.500 W, og det er især nyttigt i situationer, hvor du ikke har adgang til strømforsyning fra en stikdåse. Du kan bare tilslutte alle typer elektriske enheder, der så oplades af batteriet i MG ZS EV – det gælder fx en luftpumpe, en elkedel, en køleboks, en elcykel, en bærbar computer, et elløbehjul osv. Du kan endda oplade en anden elbil, hvis du fx vil hjælpe en elbilfører, som risikerer at strande med et tomt batteri.

Omfattende standardudstyr
Den nye MG ZS EV vil kunne fås i to udstyrsvarianter: Comfort og Luxury. Begge varianter vil være tilgængelige med Long Range-batteri (69,9 kWh). Ligesom den nuværende ZS EV kendetegnes den nye model af et usædvanligt omfattende standardudstyr.

Fx er Comfort-versionen som standard udstyret med klimaanlæg inklusive et PM2,5-filter, opvarmede forsæder, multifunktionslæderrat, LED-forlygter og -baglygter, 6-vejs indstilleligt førersæde, 40:60-splitbagsæde, som kan klappes ned, nøglefri betjening, elektrisk indstillelige og opvarmede sidespejle, nydesignede 17” aluminiumsfælge og meget andet.


Når det gælder sikkerhed, omfatter standardudstyret ikke mindre end 11 avancerede førerassistentsystemer (ADAS), der er samlet under betegnelsen MG Pilot. Det gælder fx adaptiv fartpilot, frontassistent til undgåelse af kollisioner inklusive automatisk nødopbremsning, vognbaneassistent og kø-assistent.

Desuden er alle versioner af ZS EV udstyret med det nyudviklede MG iSMART-opkoblingssystem med 10,1" touchskærm, navigation, Apple CarPlay, Android AutoTM, Bluetooth-opkobling, fem USB-porte og DAB+. MG iSMART er også forbundet med en smartphoneapp, der kan bruges til at fjernbetjene en række forskellige funktioner.

Firmware over-the-air

Udstyrsvarianten Luxury omfatter foruden alt udstyret fra Comfort-versionen også features som el-indstilleligt førersæde, panoramasoltag, 360-graders parkeringskamera, læderindtræk, seks højttalere med 3D-lydeffekt og trådløs opladning af mobiltelefon. Når det gælder sikkerheden, har Luxury-versionen yderligere to teknologier foruden den i forvejen omfattende række af ADAS-systemer: registrering af biler i den blinde vinkel og Rear Traffic Alert.

Kunderne nyder også godt af ekstra funktioner i MG iSMART-systemet som fx navigation i realtid med forudsigelse af rækkevidden, synkronisering af køretur og kalender, stemmebetjening, vejrudsigt og firmware over-the-air-opdatering.

Danske priser

Den nye MG ZS EV kommer ud i de danske MG Brand Stores inden udgangen af november, og bilen fås i fem farver: Dover White, Pebble Black, Diamond Red, Como Blue og Cosmic Silver. Priserne starter fra kr. 274.999,-.

Variant

(DKK) inkl. Levering

69,9 kWh COMFORT

274.999

69,9 kWh LUXURY

299.999

Farvetillæg

4.800

Dover White er uden farvetillæg

Alle nye MG modeller tilbydes som standard med en garanti på 7 år/150.000 km, som gælder hele bilen inklusive den elektriske drivlinje og batteriet.

MG ZS EV – specifikationer

Længde: 4.323 mm

Bredde: 1.809 mm

Højde: 1.649 mm

Akselafstand: 2.585 mm

Frihøjde: 161 mm

Bagagerumsvolumen (sæder oppe/nede): 448 l/1.166 l

Long Range

Maks. ydelse: 156 hk (115 kW)
Maks. drejningsmoment: 280 Nm
Acceleration 0-50 km/h: 3,6 sek.

Acceleration 0-100 km/h: 8,6 sek.
Tophastighed: 175 km/h
Batterikapacitet: 69,9 kWh
WLTP-rækkevidde: 440 km
Energiforbrug: 178 Wh/km

Oplader i bilen (AC): 11 kW
DC-opladningstid 5-80 %: 40 min.
Egenvægt: 1.620 kg
Anhængervægt (uden bremser): 500 kg



Emner

Kategorier


I 1924 fødtes et ikon på Morris Garages. Forud for sin tid og forud for konkurrencen ramte MG plet med en klassisk britisk sportsvogn, som fik hele verdens opmærksomhed. I 2019 blev MG genfødt til en ny æra – redesignet, elektrificeret og relanceret til fremtiden.

MG er ambitiøse omkring deres genfødsel i Europa, og det medfører at ny-bilintroduktionerne kommer som perler på en snor. Bilerne er designet til de europæiske bilkøbere, de er elektriske og så kan de leveres med det samme. MGs modelprogram er enkelt med kun et par varianter pr. model. I stedet for en lang liste af ekstraudstyr, er modellerne som standard veludstyret. Relanceringen af MG i Danmark er baseret på online salg og med prøvekørsel og udlevering fra 6 MG Brand Stores i hhv. Aalborg, Viby, Odense, Roskilde, Valby og København. Besøg MG online på www.mgmotors.dk

Kontakt

Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Direktør/CEO +45 3061 1161
Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR- & Event koordinator +45 3091 2544
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

MG Motor - Recharge yourself

MG har været forud for sin tid, lige siden bilproducenten begyndte i Morris Garages i 1924. Nu kan en ny generation af kunder vælge en bil fra dette ikoniske mærke. Med et nyt design, elektriske drivlinjer og klar til fremtiden - MG gør elektrisk kørsel tilgængelig for alle.
Den eksisterende succes med den 100 % elektriske ZS EV samt EHS Plug-in Hybrid og annonceringen af flere bæredygtige bilmodeller hen over de næste par år viser med al tydelighed MG's helhjertede og dedikerede tilgang til elektrisk mobilitet. MG er designet med europæiske bilister for øje, og mærket tilbyder bæredygtige, smarte, funktionelle og attraktivt prissatte biler. MG udvikles i virksomhedens designafdelinger i Shanghai i samarbejde med vores avancerede designafdeling i London. MG produceres i Kina og fås allerede i en lang række europæiske lande
MGs modelprogram er enkelt med kun et par varianter pr. model. I stedet for en lang liste af ekstraudstyr, er modellerne som standard veludstyret. Relanceringen af MG i Danmark er baseret på online salg og med prøvekørsel og udlevering fra 6 MG Brand Stores i hhv. Aalborg, Viby, Odense, Roskilde, Valby og København. Besøg MG online på www.mgmotors.dk

MG Motor Danmark A/S
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark